29-05-2019

Tadić u Linjanu juri norme za SP i POI

Crnogorski plivač Ilija Tadić nastupiće od sjutra do subote na sankcionisanom plivačkom mitingu, svjetske serije, u italijanskom Linjanu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Tadić u Linjanu juri norme za SP i POI | Radio Televizija Budva

On će plivati u klategoriji S9, u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom.

Tadić će u Linjanu pokušati da izbori norme u obje discipline za Svjetsko prvensto (SP), koje će od 9. do 15. septembra biti održano u Londonu, kao i za Paraolimpijske igre u Tokiju, na 50 metara slobodno.

Norma u toj disciplini iznosi 27,14 za SP, a za Tokio 26,75 sekundi.

Tadić će u četvrtak plivati 100, a dva dana kasnije paraolimpijsku discilinu 50 metara slobodna.

Crnogorski paraolimpijac kazao je da ga očekuje kvalitetno takmičenje i da vjeruje u dobar nastup.

„Pokušaću da ispunim norme za London i Tokio. Ukoliko ne uspijem novu šansu imaću na mitingu u Berlinu, sedam dana kasnije. Spreman sam, nadam se da ću ostvariti zacrtano“, rekao je Tadić agenciji MINA.

Trener Danijela Franeta kazala je da je krajnji cilj, ono čemu je sve podređeno ove godine, norma i plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

„To je kruna karijere svakog sportiste. Tadiću nijesu neponanica SP i POI, stariji je i iskusniji u odnosu na Rio de Žaneiro. U periodu je kada može ostvarivati dobre rezultate. Nastup u Zagrebu, prije mjesec, pokazao je da smo na pravom putu, žao mi je što je tada imao zdrastvenih problema. Taj rezultat je mjerilo da može da se nada dobrom nastupu u Linjanu i da može da ispliva normu za SP, ali i za Tokio“, kazala je Franeta.

Nastup Tadića u Linjanu finansira se sredstvima Ministarstva sporta, opredijeljenim za program Paraolimpijskog komiteta Crne Gore u ovoj godini.