18-07-2023

Tičić: Budva ni formalno više nema vlast, hitno potrebni izbori

Budva ni formalno više nema vlast. Današnji propali pokušaj da se održi sjednica lokalnog parlamenta surova je potvrda da se naš grad nalazi u političkoj provaliji iz koje se može izbaviti samo novim lokalnim izborima, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Milan Tičić.


Milan Tičić, Foto: DPS Budva

"Perjanice lokalne vlasti u Budvi na čelu sa delegitimisanim predsjednikom Skupštine, Nikolom Jovanovićem, koji u svom bezobrazluku zloupotrebljava govornicu Skupštine, iako ne postoji kvorum za rad, moraće da se suoče sa realnošću na više nivoa. Prvo: odluka jednog broja odbornika DF-a da ne omoguće održavanje današnje sjednice, znači da više ne postoji ni formalna većina u lokalnom parlamentu Budve, i da Nikola Jovanović nema podršku DF-a da ostane na mjestu predsjednika Skupštine. Drugo: stanje u Budvi je neredovno i nenormalno, jer se predsjednik opštine Milo Božović nalazi u spuškom zatvoru, odakle pokušava da upravlja gradom preko Nikole Jovanovića i da predlaže dnevni red za skupštinska zasijedanja. I treće: bez obzira što se u Budvi više ne zna, jesu li DF, Demokrate i URA i dalje koalicioni partneri, zna se da lokalna vlasti u Budvi više nema legitimitet da upravlja gradom, i to prije svega zbog činjenice da je lokalni Demokratski front, za samo osam mjeseci, od oktobra do juna, izgubio više od tri hiljade glasova", ističe u saopštenju.

Vlast u Budvi je, kako dodaje, klinički mrtva, i svako dalje odbijanje da se mandat vrati građanima, predstavljalo bi brutalnu zloupotrebu građana Budve.

"Današnje slike iz našeg grada tipičan su primjer bezvlašća koje se kao virus širi po crnogorskim opštinama, i zato su Budvi hitno potrebni izbori i nova vlast koja neće upravljati gradom iz zatvora", poručio je Tičić.