24-05-2023

Treći kongres preventivne pedijatrije u Bečićima

Treći kongres preventivne pedijatrije sa međunarodnim učešćem, biće održan u hotelu "Splendid" u Budvi, od 26. do 28. maja, u organizaciji Asocijacije za preventivnu pedijatriju Crne Gore, članice Evropske Pedijatrijske Akademije (EAP) i Internacionalnog Udruženja Pedijatara (IPA).


Foto: Printscreen

"Interesovanje je očekivano veliko i moramo izraziti zadovoljstvo što ćemo po prvi put, na Kongresu imati i učesnike iz zemalja koje nisu bile prisutne na ranijim kongresima, saopšteno je iz Organizacionog odbora.


Treći kongres preventivne pedijatrije Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom "Nova realnost preventivne pedijatrije" će se održati pod pokroviteljstvom brojnih institucija u Crnoj Gori i regionu.

"Kongres se odvija pod visokim pokroviteljstvom Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Međunarodnog je karaktera sa najvišom akreditacijom od Ljekarske komore sa 5 bodova za učesnike i 10 bodova za predavače. Predavanja će održati eminentni stručnjaci iz svih oblasti preventivne pedijatrije i pedijatrijske medicine, dječije stomatologije, farmacije, nutricije, menadžmenta te socijalnih aspekata zdravstvene zaštite djece, iz zemlje i inostranstva, koji će inovativnim temama dati izuzetan nivo ovom međunarodnom skupu i unaprjeđenju nauke na polju pedijatrijske medicine i dječije zaštite", navodi se u saopštenju.


Svečano otvaranje Kongresa zakazano je za petak, 26. maj u 19 časova.