05-05-2022

Tržišna inspekcija u pojačanom nadzoru bijele tehnike

Tržišna inspekcija će tokom maja obavljati pojačani inspekcijski nadzor prometa bijele tehnike, posebno rashladnih i klima uređaja, električnih uređaja i alata sa aspekta porijekla označavanja robe i prateće dokumentacije u skladu sa zakonima o unutrašnjoj trgovini i zaštiti potrošača.

Tržišna inspekcija u pojačanom nadzoru bijele tehnike | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

“Osim toga, Tržišna inspekcija će kontrolisati i potrošačke kredite u dijelu primjene Zakona o potrošačkim kreditima, sa posebnim akcentom na prevarno reklamiranje kao jednog od slučajeva nepoštene poslovne prakse, posebno kod reklamiranja kupovine robe na odloženo plaćanje”, navodi se u saopštenju.

Takođe, Planom rada za ovu godinu, u sjevernoj područnoj jedinici predviđen je pojačan nadzor subjekata u kojima se obavlja promet na veliko i malo alatki i mašina za poljoprivredu, prometa sjemena i sadnog materijala, sredstava za ishranu i zaštitu bilja.

“Tržišna inspekcija će u ovom periodu obavljati i redovne aktivnosti iz svoje nadležnosti, a kada su u pitanju prava potrošača, podsjećamo građane na platformu www.potrošač.me preko koje se mogu informisati o svojim pravima, postavljati pitanja ili podnijeti prijavu”, zaključuje se u saopštenju.