07-05-2020

U Crnu Goru se od 17. marta vratilo 13.389 građana

Od formiranja Operativnog štaba Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), 17. marta, u Crnu Goru se vratilo 13.389 crnogorskih državljanja, kazao je rukovodilac štaba Dragan Pejanović.


Foto: Gov.me

On je rekao da je preko Aerodroma Podgorica u državu stiglo 1.902, a kopnenih granica 11.487 crnogorskih državljana.

“Putničkim motornim vozilom stiglo je 2.342, a teretnim 9.145 građana”, kazao je Pejanović gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

Prema njegovim riječima, iz Crne Gore je od 17. marta otišlo 21.481 stranih državljana.

Pejanović navodi da su crnogorski državljani doputovali iz gotovo svih država Evropske unije i sa svih kontinenata.

“Da nijesu sve mjere poštovane i da štab nije radio ovako kako je radio, mi ne bismo imali ovakve rezultate”, rekao je Pejanović i naglasio da su svi letovi za crnogorske državljane bili besplatni.

On je pojasnio da je jedan broj građana do dolaska u Evropu koristio neke druge letove, i za to su morali da plate karte, ali država tu nije mogla ništa da učini.

Prioritet Vlade je, kako navodi Pejanović, i povratak crnogorskih pomoraca, koji se nalaze širom svijeta i imaju specifične uslove i ugovore.

“Naredni let, u subotu za Lisabon, uglavnom je namijenjen našim pomorcima. Ostajemo i dalje u kontaktu sa njima i pokušavaćemo da im obezbijedimo brz i bezbjedan povratak u Crnu Goru”, poručio je Pejanović.









Izvor: Mina