10-01-2021

U prekidu saobraćaj na putevima Podgorica – Kolašin i Šćepan Polje – Plužine

Saobraćaj na magistralnom putu Podgorica – Kolašin u prekidu je zbog pojave klizišta. Za saobraćaj je takođe zatvoren i putni pravac Šćepan Polje – Plužine, zbog sniježne lavine, saopšteno je Portalu Analitika iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

U prekidu saobraćaj na putevima Podgorica – Kolašin i Šćepan Polje – Plužine | Radio Televizija Budva

Foto: Portal Analitika

"Putni pravac Podgorica – Kolašin zatvoren je za saobraćaj zbog klizišta nadomak mjesta Dromira. Oko 15.50 časova primili smo poziv da je došlo do klizišta. Put je neprohodan u oba pravca. Angažovane su ekipe Crnagoraputa, koje će raditi na raščišćavanju pomenutog putnog pravca“, kazali su nam iz AMSCG.

Takođe, saznajemo da je zbog sniježnih padavina zaustavljen i saobraćaj na putu Šćepan Polje – Plužine.

„Sniježna lavina koja se dogodila na tom putu, na 1,5 kilometara od brane, uslovila je prekid saobraćaja. Prijavu smo primili oko 15.30 časova, ekipe su na licu mjesta i pokušavaju da raščiste teren. Uspostava saobraćaja očekuje se kasnije večeras“, saopštili su našem portalu iz AMSCG.

Iz AMSCG su dodali da su primijetne kolone na pomenutnim pravcima u oba smjera, što, kako kažu, govori u prilog činjenici da se zabrana saobraćaja vikendom ne poštuje.