29-04-2024

U sjećanju: Vojislav Vojo Svitlica (1939-2024.)

Danas nas je u 85. godini života napustio naš sugrađanin, Počasni predsjednik Gradske muzike Budva u kojoj je svirao 64. godine, Vojislav Vojo Svitlica.



Svitlica je rođen 1939. godine u Budvi, gdje je završio osnovnu školu, nakon čega obrazovanje nastavlja u Cetinju, a kasnije i u Beogradu, odakle se u svoju Budvu vraća kao visokokvalifikovani elektromehaničar i započinje rad u Elektroprivredi gdje je radio do penzije.

Od rane mladosti se interesovao za fotografiju koja mu postaje preokupacija cijelog života, a baveći se fotografijom stekao je impresivnu kolekciju čiji je mali dio predstavljen u okviru izložbe "Trajanje prošlih vremena".



Paralelno sa ljubavi ka fotografiji razvila se i ljubav prema zvuku duvačkih orkestara, bio je predsjednik Upravnog odbora Gradske muzike Budva čiji je član bio od 1952. godine.



"Napustio nas je dragi čovjek, prijatelj i kolega, naš Počasni predsjednik, Vojislav Vojo Svitlica. Svirajući 64 godine, ispisao je veći dio istorije naše Gradske muzike. Zauvijek ćemo te pamtiti. Počivaj u miru, dragi Vojo", riječi su kojim su se članovi Gradske muzike Budva oprostili od Voja.

U ime naše meidjske kuće porodici iskazujemo duboko saučešće.