25-09-2017

U susret Nacionalnom danu podizanja svijesti o bibliotekama

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji se obilježava 5.oktobra, JU Narodna biblioteka Budve se pridružuje akciji "Biblioteke za studente", na poziv Centralne univerzitetske biblioteke.

U susret Nacionalnom danu podizanja svijesti o bibliotekama | Radio Televizija Budva

Akcija pod nazivom "Biblioteke za studente", podrazumijeva besplatan upis u narodne biblioteke na dan 5. oktobar za sve crnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog ili privatnih univerziteta. Ovom akcijom se na simboličan način daje doprinos afirmaciji bibliotečke struke, ali i doprinosi visokom obrazovanju u Crnoj Gori.

Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, pod sloganom “Čitamo prošlost, pišemo budućnost” realizuje se u okviru Erasmus + projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja.

Obilježavanje Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, između ostalog, podrazumijeva organizovanje predavanja, prezentacija, radionica i izložbi u nekoliko crnogorskih gradova, a u čemu će, pored Centralne univerzitetske biblioteke i njenih odjeljaka, učešće uzeti i eksterni, neakademski partneri, u koje spadaju i Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević” i sve narodne biblioteke.

JU Narodna biblioteka Budve