15-07-2022

U toku postavljanje četiri nove kanalizacione pumpe u Bečićima i Rafailovićima

U Bečićima i Rafailovićima u toku su radovi na postavljanju četiri nove kanalizacione pumpe, s ciljem rješavanja višegodišnjeg problema izlivanja, a više o pomenutim radovima za Polis je govorio Đorđije Vujović, pomoćnik direktora budvanskog Vodovoda.


Foto: Portal RTV Budva

Službenici Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Budva, bili su vrijedni uprkos državnom prazniku, pa su tako realizovali radove na četiri nove kanalizacione pumpe.

"Dvije pumpe su ugrađene u Rafailovićima, a dvije sada ovdje u Bečićima", kazao je Vujović.


Foto: Printscreen

Ono što je važno za građane i turiste jeste to da će kanalizaciona mreža funkcionisati mnogo bolje nego do sada, istakao je Vujović.

"Kao što ste vidjeli, pumpe su prilično stare i radni vijek im je davno prošao. Vodovod zajedno sa Opštinom Budva i Sekretarijatom za investicije je nabavio ove pumpe koje se inače teško nalaze", kazao je on.

Na teritoriji Bečića i Rafailovića, kako najavljuju, u planu je novi projekat koji se odnosi na tretman Otpadnih voda.

"Ako se sledeće godine ove pumpe budu premjestile, iskoristiće se za druga putna postrojenja u Opštini Budva", istakao je on.

Vodosnabdijevanje je uredno, a problem izlivanja kanalizacije na području Bečića i Rafailovića će u najskorije vrijeme biti riješen, te se u narednom periodu neće ponavljati situacija iz prethodnih godina", zaključio je Vujović.