09-07-2024

UCG: Sjutra prijave za drugi upisni rok

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao je danas konkurs za upis na osnovne studije Univerziteta Crne Gore u drugom upisnom roku, sa 1.321 raspoloživim mjestom, saopšteno je iz UCG.


Foto: UCG

Kako navode, ukupan broj mjesta po fakultetima je sljedeći: Biotehnički fakultet 119, Ekonomski 113, Elektrotehnički fakultet, Fakultet dramskih umjetnosti 23, Fakultet likovnih umjetnosti 23, Fakultet političkih nauka 21, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 68, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 85, Filološki 133, Filozofski 118, Građevinski 43, Mašinski 99, Medicinski 6, Metalurško-tehnološki 66, Muzička akademija 11, Pomorski fakultet Kotor 164, i Prirodno-matematički fakultet 122.

U skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacije, Univerzitet Crne Gore organizuje elektronsko prijavljivanje na ovaj konkurs, putem platforme www.upisi.edu.me. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

Prijava na konkurs se podnosi 10. jula 2024. do 16 časova, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski odnosno stručni ispit polažu se 11. jula 2024. godine. Raspored termina polaganja predmeta biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica, u periodu 12, 16. i 17. jula 2024. godine.

Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Psihologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života, Sportski novinari i treneri, kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 19. julom 2024, prema rasporedu organizacionih jedinica, zaključuje se u saopštenju.