31-12-2023

(VIDEO) Djeci dječije: Poseban dječiji program kao uvertira za doček nove godine u Budvi

Turistička organizacija opštine Budve prilikom organizacije bogatog novogodišnjeg programa mislila je na sve generacije. Današnji dnevni dio programa bio je posvećen najmlađima i njihovim porodicama.

(VIDEO) Djeci dječije: Poseban dječiji program kao uvertira za doček nove godine u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: mediabiro

Nastavljena je akcija u sklopu koje je TO Budva u saradnji sa kompanijom "Megapromet" iz Budve obradovala budvanske mališane i uljepšala im praznike podjelom paketića svima onima koji su se našli na putu Djeda Mrazu. Djeda Mrazov karavan je danas obišao naselja Sveti Stefan, Pržno, Rafailoviće, Bečiće, zatim Budvu i Lastvu Grbaljsku, da bi na kraju stigao do trga ispred Starog grada gdje je prethodno organizovan kvalitetan dječiji program.

Mali manekeni su prvo prošetali modnom pistom u sklopu modne revije Marije Rovčanin Vujović, nakon čega je uslijedio koncert dječijeg hora "Zvjezdice" iz Podgorice. pod nazivom “Djeci dječije”.



Riječ je o idejnom projektu rukovoditeljke hora Ane Klepić i autorke pjesama, Sanje Perić.

“Mi smo srećni i zadovoljni što smo dobili podršku od TO Budva, oni su prepoznali značaj naše zamisli da krenemo sa kampanjom “Djeci dječije” i upravo iz Budve simbolično na dan kada se završava jedna stara godina krećemo u nešto novo. Suština kampanje je da djeca slušaju i pjevaju, te čuju ono što je za njihov uzrast, što je u skladu sa njihovim godina sa njihovim odrastanjem, i djetinjstvom, da ne slušaju nešto što u suštini ne razumiju, te da ne kopiraju i imitiraju odrasle već da rastu uz nešto što i te kako razumiju i prihvataju,” objasnila je Perić.

Hor “Zvjezdice” će ovom kampanjom samo proširiti svoje djelovanje dugo skoro 40 godina čija je ideja vodilja stvaranje srećnijeg djetinjstva iz generacije u generaciju.

“Izveli smo 20 mojih i Sanjinih autorskih pjesama u sklopu našeg standardnog novogodišnjeg repertoara. Imamo pjesama kojima bismo mogli da ispunimo i tri sata programa, ali smo se za sada odlučili za ovih 20” dodala je Klepić.