10-06-2024

(VIDEO) Folklor spojio Budvu i Krit na najljepši način

Članovi Folklornog društva "Viglatores" sa Krita početkom maja bili su gosti KUD “Kanjoš“ kada je održan i zajednički koncert ispred Starog grada. Gosti iz Grčke su tom prilikom uživali u čarima i ljepotama Budve, ali i srdačnoj dobrodošlici uprave grada i njihovih domaćina.

(VIDEO) Folklor spojio Budvu i Krit na najljepši način | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen/yt

Podsjećamo da je Kulturno Umjetničko društvo "Kanjoš" u periodu od 7. do 12. maja ugostilo prijatelje iz Grčke, članove ansambla Viglatores sa ostrva Krit, grada Hanja gdje su i oni bili u gostima prošle godine u septembru.

Domaćini su Krićanima, kroz raznovrsan program koji su bili pripremili za njih, prikazali Budvu i Crnu Goru na najbolji način.

Tom prilikom je za prijatelje iz Grčke bio organizovan obilazak Starog grada, Istorijskog muzeja, plaže Mogren i prijem u sali Opštine Budva, zatim druženje u etno selu Krapina.

Okupljanje u narodnim nošnjama, u pratnji Feštađuna i defile od Slovenske plaže prema Starom gradu prethodilo je zajedničkom koncertu koji je održan na platou ispred Starog grada i hotela Avala.

U programu su učestvovali Folklorno Društvo "Viglatores", dječiji i seniorski ansambl KUD "Kanjoš", kao i KUD "Nikola Đurković" iz Kotora.

Grci su na youtube kanalu postavili ovaj video koji je dočarao kompletnu atmosferu: