27-03-2024

(VIDEO) Narodna biblioteka Budve organizovala tradicionalni susret budvanskih pjesnika i muzičara

Svjetski Dan poezije u Narodnoj biblioteci Budve obilježen je u ponedjeljak u holu Akademije znanja tradicionalnim nastupom budvanskih stvaralaca. U poetsko muzičkom programu učestvovali su afirmisani i neafirmisani pjesnici i muzičari.


Foto: printscreen/yt

U ime organizatora na početku programa prisutnima se obratila Stanka Rađenović Stanojević ističući da je obilježavanje Dana poezije odloženo zbog tragičnog slučaja koji se desio u Budvi.

"Našli smo rješenje da to bude baš ponedjeljak da započnemo sedmicu poezijom i muzikom, a tako ćemo nastaviti i čitave ove sedmice. Drago mi je da se veliki broj naših budvanskih stvaralaca prijavio za ovu našu smotru kulture koju organizujemo svake godine i da su radi da podijele svoje talente sa nama, svoje nove stihove, ali i svoja pjevačka umijeća".

Podsjetimo UNESCO je 21. marta 1999. godine proglasio svjetski Dan poezije sa ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i proučavanja poezije širom svijeta. Tada je rečeno da treba odavati priznanje i podsticaj raznim poetskim pokretima.

Ovom prilikom kao i mnogim drugim sličnim ističemo neprolaznost i aktuelnost poezije i poetike misli poručuju iz Narodne biblioteke Budve.