06-12-2022

Vodovod Budva: Pojašnjenje u vezi problema sa izlivanjem kanalizacije u naselju Babin Do

Nakon objave da se u naselju Babin Do izliva kanalizacija u VIII ulici stigla je brza reakcija iz budvanskog Vodovoda. Iako korisnici ne stiču utisak da je ovo problem u isključivoj nadležnosti Vodovoda, pošto je riječ o izlivanju fekalnih voda, iz ovog preduzeća su imali potrebu da pojasne građanima detalje u vezi ove problematike.


Foto: MZ babin Do

"U vezi sa objavom koju su vašem sajtu proslijedili korisnici odnosno na isti ukazali iz MZ Babin do, skrećemo pažnju javnosti, da problematika u vezi sa nedavnim izlivanjem kanalizacije te obrušavanje terena nisu problemi koje bi u potpunosti
moglo da riješi naše Društvo. Takođe, kao i svakog puta do sada a bez obzira da li je ova ili slična problematika u potpunoj nadležnosti DOO “Vodovod I kanalizacija” Budva, naše ekipe su
izašle na teren i učestvuju u sanaciji cijevi. Kako trajna sanacija, podrazumijeva dodatne aktivnosti koje se ne odnose samo na česte intervencije na kanalizacionoj cijevi koja tamo postoji, a kao što je i potrošačima sa tog područja poznato, trajno rješenje za potpunu sanaciju problema nije u nadležnosti “Vodovod”-a Budva.
Dakle, nismo u potpunosti siguruni da naredne bujične vode, koje su česta pojava nakon obilnih padavina neće izazvati novo klizanje terena, koje nerijetko dovodi do pomjeranja odvodnih cijevi i između ostalog uzrokuju i izlivanje fekalnih voda", navedeno je u saopštenju DOO “Vodovod i kanalizacija” Budva.