24-03-2023

VPSCG: Danas komemoracija povodom smrti Dejana Adžića

Povodom smrti Dejana Adžića (1962 - 2023) VPSCG i Opština Kotor održaće danas komemorativnu sjednicu, u palati Bizanti (sala Skupštine Opštine) u Starom gradu Kotoru, sa početkom u 11h.


Foto: Radio Kotor

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore podsjeća da je Adžić prošao sve mlade selekcije matičnog kluba ,,Primorca”, bio i reprezentativac mladih vaterpolo selekcija nekadašnje Jugoslavije, a kao igrač nastupao još i za VK ,,Crvenu Zvezdu“ iz Beograda i VK ,,Budvu”.

"Svoju strast prema vaterpolu nakon igračke karijere ispoljavo je kroz obavljanje funkcije sudije vaterpolo igre, gdje je iskazao veliki potencijal i vrlo brzo se našao na listi međunardnih vaterpolo sudija. Sudio je na mnogim značajnim vaterpolo takmičenjima, na evropskom prvenstvu 2006. godine, utakmicma i turnirima Svjetske lige, svjetskim i evropskim prvenstvima mladih kategorija, a ,,pravdu” je djelio i na prvoj zvaničnoj utakmici vaterpolo reprezentacije Crne Gore, protiv Italije, odigranoj u Trstu, dana 19.12.2006. godine", navodi VSCG.



U saopštenju se podsjeća da je Dejan Adžić nakon sudijske karijere postao delegat i kontrolor na vaterpolo utakmicama, a od februara 2018. godine u VPSCG obavljao funkciju komesara za vaterpolo takmičenja.