07-04-2020

Vukotić Jelušić: Puštena aplikacija "viber chat bot"

Sekretarijat za lokalnu samoupravu, kao organ nadležan za poslove Građanskog biroa, radeći konstantno na unaprjeđenju kvaliteta pružanja usluga i informacija građanima na teritoriji opštine Budva, kao i ostalim fizičkim i pravnim licima koji ostvaruju neko svoje pravo pred organima lokalne uprave i samouprave, u saradnji sa kompanijom "Digital control" pripremio je aplikaciju "viber chat bot", saopštila je sekretarka Milijana Vukotić Jelušić.

Vukotić Jelušić: Puštena aplikacija

Ilustracija (Foto: Viber)

Kako je navela, aplikacija je vrsta robotizovanog call centra i platforma za oglašavanje usluga, sa mogućnošću direktnog komuniciranja sa operaterom i postavljanja pitanja.

Svrha bota će, kazala je Vukotić Jelušić, u redovnim okolnostima biti nešto drugačija.

"Sada ćemo ga, uslijed okolnosti pandemije virusa covid-19 iskoristiti na način da građani mogu direktno stupiti u kontakt sa operaterom, postaviti pitanje, prijaviti okolnosti, tražiti neophodne instrukcije. Isti će omogućiti i sve direktne kontakte organa na jednom mjestu, mail adrese i brojeve telefona, a sadržaće i najvažnije informacije u vezi sa sprovođenjem mjera Ministarstva zdravlja na lokalnom nivou", pojasnila je.

Prva verzija viber chat bota puštena je danas, na brojeve više od 12.000 korisnika sa teritorije Opštine Budva. Za prvih sat vremena korišćenja bilo je 74 upita građana, na koje je uredno odgovoreno.

"Najčešće postavljena pitanja odnosila su se na mogućnost dobijanja jednokratne novčane pomoći, prijavu javnih okupljanja djece i plaćanja poreza na nepokretnost", izjavila je za naš portal sekretarka Vukotić Jelušić.

Putem viber chat bota organi uprave će moći brže distribuirati informacije iz svojih nadležnosti građanima", kazala je sekretarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

"Ostanite zdravi i ostanite doma, poruka je Sekretarijata za lokalnu samoupravu", poručila je sekretarka Milijana Vukotić Jelušić.