07-09-2018

Za nezaposlene u Budvi najaktuelniji program prekvalifikacije

Zavod za zapošljavanje (ZZZ) u Budvi na kraju svake sezone organizuje razne kurseve za nezaposlene sa evidencije biroa, među kojima je trenutno najaktuelniji program prekvalifikacija.

Za nezaposlene u Budvi najaktuelniji program prekvalifikacije | Radio Televizija Budva

Već 15 godina zaredom ZZZ realizuje program prekvalifikacije kao nejefikasniju obuku koja kroz ideje osposobljavanja nezaposlenih za deficitarna radna mjesta prati potrebe tržišta rada u našoj opštini.

I ove sezone bilo je potrebe za pojedinim profesijima, a prema riječima Nebojše Vujačića iz Zavoda na popisu se nalaze lica koja imaju određena zanimanja i kojima je teško naći posao u ovom gradu.

"To su zanimanja hemijski tehničar, mehaničar, metalostrugar, hemijski laborant... Velika je potražnja za ugostiteljskim zanimanjima, pogotovo što je ove godine to eskaliralo i poslodavci su teško dolazili do radne snage. U Budvi, kao turističkom mjestu tražio se kuvar, konobar, poslastičar, recepcioner...", kazao je Vujačić.

Program je otvoren za sve zaintersovane koji se nalaze na evidenciji Zavoda dok selekciju vrši komisija iz Bara. Obuke se ne vrše samo za lica sa ovog područja nego iz čitave Crne Gore i može svako da se obuči.

"Program je do sada donio pozitivne rezultate i omogućio mnogima da dođu do sezonskog ili stalnog zaposlenja. Svi zainteresovani treba da se prijave, kako bi se počelo sa obukom u narednim mjesecima. Troškove obuke i troškove puta, smještaj i hranu snosi zavod", istakao je Vujačić.