02-01-2018

Završen novogodišnji program u Budvi

I četvrtu noć u Budvi obilježili su sjajni muzički nastupi i dobra atmosfera koju su pravili posjetioci na Trgu kojima kiša kao da nije uopšte smetala.

Završen novogodišnji program u Budvi | Radio Televizija Budva

Nakon lokalnog sastava „Mazzom u fugazzu“, nastupio je zagrebački „Elemental“, čiji britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge čine zanimljiv zvuk koji je namijenjen netrendovski orijentisanoj publici. Numere poput: „Sve je moje tuđe“, „Prokleta ljubav“, „Malena“, „U mojoj glavi“, „Opet je kiša“ i druge, našle su sinoć svoj put do publike koja je pristigla iz svih zemalja regiona da prisustvuje koncertu autentičnog „Elementala“. Tokom jučerašnjeg dana primjetan je bio veliki broj automobila sa hrvatskim registarskim oznakama, posebno iz Splita i Dubrovnika.

A onda se začulo: „Volio bih da za Bosnu zaigra Ronaldo... „ i veče je preuzeo „Dubioza kolektiv“. Bosansko - hercegovački sastav čija muzika je mješavina panka, regea, ska i roka, hip-hopa, ali i bosanskog folklora sinoć je u Budvi održala koncert koji će njihovi brojni fanovi dugo pamtiti. Nevjerovatna energija uz prepoznatljive hitove: „Recesija“, „Himna generacije“, „No escape“, „Kažu“, „Svi u štrajk“ i mnoge druge publiku je dovela do usijanja. Dubioza je vjernim fanovima sa bine bacala kuglice u kojima su se nalazile kabanice koje je pripremio organizator - Turistička organizacija opštine Budva.

Više od 2 sata u prepoznatljivim žuto-crnim dresovima, članovi „Dubioze“ tresli su imponzantnu binu ispred Starog grada, a publika ih je dva puta vraćala na bis.

Socijalnim, političkim i društveno - odgovornim porukama završilo je veliko novogodišnje slavlje u Budvi koje je proteklo u fantastičnoj atmosferi.

Prema procjenama organizatora, više od 20.000 posjetilaca tokom novogodišnje noći i preko 40.000 gostiju koji su posjetili Budvu tokom cjelokupnih prazničnih dana i noći, pokazatelj su da je Budva i ove godine sačuvala prvo mjesto u kvalitetu i kvantitetu kada su novogodišnji program i posjećenost u pitanju.

Izuzetan program na gradskom trgu u prestižnim hotelima i diskotekama, operske arije ispred grada starog više od 2500 godina, prepuni kafići i otvorene terase... utisci su koje će više hiljada posjetilaca odnijeti u svoje gradove i države.