21-09-2023

Aerodromi dočekuju dvomilionitog putnika

Aerodromi Crne Gore očekuju dvomilionitog putnika, što je odličan rezultat, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić. Komentarišući to što su niskobudžetne kompanije privremeno obustavile dio linija iz naše zemlje, Dobardžić je rekao da smatra da je to kratkoročni prekid linija i da će se prije ljetnje sezone ponovo uspostaviti.


Foto: Arhiva, Mina

"Mi kao država sjutra dočekujemo dvomilionitog putnika. To je odličan rezultat kada uzmemo u obzir da smo prije tri godine imali korona godinu", kazao je Dobardžić.

Dobardžić je kazao da se avio-saobraćaj značajno razvio.

"Brže nego što smo predviđali u prethodnom periodu. Kada kažemo dva milion moramo reći uzeti u obzir da je to dva miliona na oba naša aerodroma", istakao je on.

Govoreći o privremenom obustavljanju dio linija niskobudžetnih kompanija iz naše zemlje, Dobardžić je kazao da se nada da se radi o kratkoročnom prekidu.

"Mi ćemo pokušati u narednom periodu da na nekom najvećem niovu organizujemo sastanke sa njima i da vidimo da li postoji problem ili se radi o kratkoročnom prekidu te linije i da će se već u proljeću one ponovo uspostaviti", istakao je Dobradžić.

Tokom zimske IATA sezone koja počinje krajem oktobra i traje do kraja marta, niskobudžetne kompanije povezivaće Aerodrom Podgorica sa nizom destinacija.

“Prema preliminiranim najavama (podložne promjenama) Wizz Air i Ryanair ove zime povezivaće Podgoricu sa Milanom, Berlinom, Londonom, Memingemom, Dortmundom, Memingemom, Budimpeštom, Krakovom i Gdanjskom”, rekao je Dobardžić.

(RTCG)