29-04-2024

Air Montenegro operacije obavlja po najvišim bezbjednosnim standardima

Nalazi detaljne revizije operativne bezbjednosti IATA-e (IOSA) potvrdili su da Air Montenegro posluje i operacije obavlja po najvišim međunarodnim bezbjednosnim standardima, saopštili su iz te kompanije.


(Foto: Air Montenegro)

Oni podsjećaju da je Air Montenegro u avgustu prošle godine postao članica Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz IATA, najveće svjetske avio zajednice.

Kako bi zadržali svoje mjesto u ovoj asocijaciji, iz Air Montenegra poručuju da redovno obnavljaju sertifikat i podliježu revizijama IATA-inih tijela, ispunjavajući najviše bezbjednosne standarde koje asocijacija nalaže.

''IOSA predstavlja IATA-in sistem procjene dizajniran za ocjenu operativnog upravljanja i kontrolnih sistema avio kompanije. Članstvo u ovoj asocijaciji kompaniji daje mogućnost proširivanja ponude kroz code share i interline ugovore, a sa druge strane nalaže poslovanje po najvišim svjetskim standardima kako u domenu bezbjednosti, tako i ostalih aspekata. Da Air Montenegro svoje operacije obavlja u skladu sa najvišim bezbjednosnim standardima potvrdila je nedavna IOSA-ina revizija koja je uspješnim ocijenila operativnu bezbijednost kompanije'', izjavio je izvršni direktor, Mark Anžur.

I zvanični podaci proizvođača aviona Embraer, pokazuju da je procenat pouzdanosti polijetanja po planu letenja naše kompanije, sa aspekta tehničke ispravnosti vazduhoplova (Technical schedule dispatch reliability) oko 99 odsto, što ih, kako tvrde, svrstava među lidere u svijetu za ovaj tip vazduhoplova.

"Za dosadašnju uspješnost u poslovanju i pozicioniranju među najbezbjednijim avio kompanijama IATA-ine zajednice posebnu zahvalnost upućujemo našim zaposlenima i partnerima. Air Montenegro će nastaviti da obavlja svoje operacije u skladu sa najvišim međunarodnim standardima, uvijek postavljajući bezbjednost putnika kao apsolutni prioritet", zaključili su iz te kompanije.