24-03-2016

Aleksandar Ivović najbolji vaterpolista 2015.

Aleksandar Ivović najbolji je vaterpolista Crne Gore u 2015. godini u izboru Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore. Na tradicionalnoj svečanosti "Veče crnogorskog vaterpola" u Hotelu "Splendid" u Bečićima, priznanje našem reprezentativcu uručio je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

Aleksandar Ivović najbolji vaterpolista 2015. | Radio Televizija Budva

"Hvala svima koji su došli da zajedno promovišemo crnogorski vaterpolo. To je po meni sport broj jedan u Crnoj Gori, sport koji nas najviše afirmiše u svijetu. Godina za koju sam dobio priznanje nije bila berićetna, bila je ispod očekivanja. Ali, na samom početku ove godine taj utisak smo popravili. Napravili smo dva vrhunska rezultata - kvalifikovali smo se na Olimpijske igre, prvi put bez kvalifikacija, i naravno osvojili srebro na EP u Beogradu. Uz pomoć države i Olimpijskog komiteta, koji će nam sigurno po treći put obezbijediti vrhunske uslove za rad i pripreme, na pravi način treći put zaredom prezentovaćemo Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Riju", poručio je Ivović.



Najbolji mladi vaterpolista u 2015. godini je Vlado Popadić, član PVK Jadran Carine i mladi reprezentativac Crne Gore. Najbolja crnogorska plivačica u 2015. Godini je Jovana Terzić, a plivač Maksim Inić. Za izuzetan doprinos razvoju plivanja VPSCG dodijelio je nagradu Ivanu Zuberu za zaslužnog sportskog radnika.



"Ovo prerasta u tradicionalno Veče crnogorskog vaterpola, i nadam se da će tako ostati jer nam daje šansu da se svi zajedno okupimo, družimo,d a svi zajedno podijelimo utiske o onome što smo uradili i što planiramo da uradimo. Ostavili smo za nama jednu uspješnu godinu ne samo na sportskom planu, već i u samom radu Saveza. Osvojili smo srebro u beogradu i plasirali se u Rio što je bio glavni cilj. Imali smo uspjeha i u drugim stvarima. Prije svega mislim na saradnju sa Opštinom Nikšić oko rekonstrukcije bazena. Nadam se da ćemo taj posao završiti najkasnije za dva mjeseca. Sa Glavnim gradom Podgorica dogovorili smo natkrivanje otvorenog bazena SC Morača. Vjerujemo da će u anrednih godinu dana i taj posao biti gotov. Dakle, infrastruktura je jako važna da nastavimo sa uspjesima koje smo gradili posljednjih deset godina, a koji su od kada postoji VPSCG veliki. Sada nas očekuju Olimpijske igre, ja vjerujem da ćemo osvojiti jedno od prva tri mjesta koje i zaslužujemo. Pored vaterpolista sigurni smo da će se bar jedan plivač naći u Riju.Na kraju, najiskrenije bih se zahvalio donatorima, koji su i ove godine, kao i prethodnih, našli sredstava da pomognu VPSCG. Zahvalio bih se Hotelu Splendid koji uveliko pomaže ne samo oko organizacije ove svečanosti već i pripreme naše selekcije, iz godine u godinu. Zahvalio bih se i ostalim vaterpolo radnicima koji su svojim zalaganjem doprinijeli ovim rezultatima. Na kraju hvala sportistima koji su još jednom učinili da se svi u vaterpolo i plivačkom sportu osjećamo ponosni", poručio je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević.

Takođe, VPSCG je uručio zahvalnice za doprinos u osvajanju srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2016. godine i plasman na Olimpijske igre u Rio da Žaneiru.