04-07-2020

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, i uz dobru vidljivost. Iz Auto moto saveza Crne Gore kazali su da je dodatna opreznost neophodna na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.Zbog povećanja broja aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Rožajama zatvaren je granični prelaz Vuča-Godovo na putu Rožaje –Tutin.

Nacionalno koordinaciono tijelo donijelo je odluku da Institut za javno zdravlje (IJZ) privremeno izuzme Bosnu i Hercegovinu (BiH) sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije.

Ulazak iz BiH od danas je moguć za građane Crne Gore i država sa liste IJZ uz negativan PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimim 48 sati.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezni PCR test neće biti moguć preko graničnih prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Granični prelaz Vraćenovići, na putu Nikšić-Bileća, zatvoren je zbog rekonstrukcije.

Na regionalnom putu Krstac - Ivanova korita, dionica Međuvršje – Ivanova korita, doći do obustave saobraćaja od devet do 12 sati.

Na regionalnom putu Mojkovac - Đurđevića Tara, u mjestu Gojakovići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog miniranja i asfaltiranja na putu Dinoša –Cijevna Zatrijebačka saobraćaj za sve vrste vozila biti obustavljen od osam do 16 sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog putu Cerovice – Rogami, na dionici Rogami–Spuž, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog izgradnje kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Zbog radova na kružnoj raskrsnici kod Doma Vojske i skretanja za Gradiošnicu na magistralnom putu M-11 dionica Lepetani-Tivat odobreno je privremeno postavljanje saobraćajne signalizacije.

Do završetka rekonstrukcije puta Lubnice-Jelovica saobraćaj se obustavlja od sedam do 17 sati, u trajanju ne dužem od dva sata.

Zbog bušačko minerskih radova u sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja –Metaljka saobraćaj će biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Zbog radova na magistralnom putu M-6 dionica Šavnik-tunel Vojnik odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije, kao i povremena obustava saobraćaja u trajanju ne dužem od 15 minuta.

Zbog radova na na magistralnom putu M-3 Šćepan Polje-Nikšić režim saobraćaja je sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestima izvodjenja radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.