21-06-2023

Beograđaninu 50 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 200 EUR

Predsjednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović je okrivljenom M.H. (1982) iz Beograda, državljanin republike Srbije izrekao kaznu zatvora u trajanju od 50 dana na koju je upućen odmah po izricanju odluke. Kako je saopšteno iz tog suda, on je priveden jer je u ranim jutranjim časovima upravljao vozilom inostranih tablica pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,41 g/kg alkohola u organizmu i izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom

Beograđaninu 50 dana zatvora i novčana kazna u iznosu od 200 EUR | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

"On je dana 21.06.2023.godine priveden u sud dežurnoj sutkinji Katarini Vujačić Vuksanović, jer je u ranim jutranjim časovima upravljao vozilom inostranih tablica pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,41 g/kg alkohola u organizmu i izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom. Neposredno pred nezgodom, je u više navrata prolazio kroz raskrsnice na upaljeno crveno svijetlo, pri čemu se nije zaustavljao na jasno izdat znak ‘Stop’ policijskih službenika i svjetlosnu signalizaciju vozila policije koje se dalo u potjeru za njim", navodi se u saopštenju Suda za prekršaje u Budvi.

Dodaju, da osim zatvorske kazne, izrečena mu je i novčana kazna u iznosu od 200€, kao i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od 6 mjeseci, koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora.