13-02-2021

Božović: Budva blokirana zbog koronavirusa, sve pohvale za budvansku policiju

Prilikom redovnih aktivnosti obilaska terena, Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva uočio je da budvanska policija vrši pojačane kontrole ulaska i izlaska iz naše opštine.


Foto: Portal RTV Budva

"Da ne bi ispalo da samo kritikujemo, ovim putem u ime opštinskog Tima za vanredne situacije želim da pohvalim budvansku policiju što su, ipak, poslušali naše savjete i preporuke, i što su na visini zadatka, kazao je za portal RTV Budva, potpredsjednik opštinskog Tima za vanredne situacije, Dragan Božović.

Početkom februara u Budvi došlo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije zbog čega su od 11. februara na snazi rigoroznije mjere za borbu protiv širenja kovid infekcije.



Naredbom o izmjenama Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog korona virusa, propisano je, pored ostalog, da će se zabrana putničkog međugradskog saobraćaja realizovati u vremenskom periodu od petka u 21 h, do ponedjeljka u 05 časova.

Kako je ranije apelovano iz Instuta za javno zdravlje, građanima Budve i Tivta se preporučuje da ne napuštaju teritoriju opština u kojima žive kako bi se spriječilo širenje korona virusa van teritorija opština.

Policijski službenici će, kako su kazali, iz Uprave policije, na ulazima i izlazima iz opština, detaljno kontrolisati učesnike u saobraćaju i kretanje dozvoljavati isključivo vozačima koji na to imaju pravo, na osnovu Naredbe, izuzetno u predviđenim slučajevima, uz obavezu posjedovanja propisane potvrde.

U ostalim slučajevima, u odnosu na eventualne zloupotrebe ovih potvrda ili kršenje usvojene Naredbe i mjera Ministarstva zdravlja, biće preduzete zakonom propisane mjere i aktivnosti službenika Uprave policije, naveli su saopštenju.

Iz policije su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da se upoznaju sa usvojenom Naredbom i da svoje lične i profesionalne obaveze prilagode nastalim uslovima, te da u komunikaciji sa policijskim službenicima doprinesu da se usvojene mjere sprovedu na propisan način.

Kako je saopšeno iz Ministarstva zdravlja, nove mjere važe do 24. februara.

Prema posljednjim podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Budvi je trenutno aktivan 941 slučaj koronavirusa.


D.B.