26-04-2024

Bronzana medalja za Ðinovića na EP

Tomislav Đinovic kao najmladji reprezentativac Crne Gore sa samo 19 godina, osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Evrope za seniore, a na žalost zbog povrede nije nastupao u polufinalu.


Foto: BSS

On je trebao sinoć da boksuje protiv Rusa Vsevoloda Šumkova, polufinalnu borbu kategorije do 60 kilograma.

Đinoviću je u četvrtfinalnoj borbi protiv Francuza Amrauia Lunea povrijeđena vilica, a ljekarski tim, nakon odrađenih dodatnih pregleda, nije mu dozvolio da se bori.

"Đinović je u osmini finala prekidom u trećoj rundi savladao Kovaca Kruzita iz Mađarske, dok je u četvrtfinalu napravio veliku senzaciju savladavši u borbi za medalju do tada aktuelnog vice-šampiona Evrope Hamrauja Loanesa iz Francuske", saopštio je selektor Nikola Ružić.

Stefan Savković je nakon pobjede u osiminifinala nad Gurgenom Madojanom iz Jermenije u četvrtfinalnom meču tijesno poraze od domacina Jovana Nikolica.

Petar Marčić je u osminifinala savladao Sinembia Legansea iz Belgije, a u četvrtfinalu je poražen od Jojerlina Cezara iz Francuske.

Dilan Prasović je u osmini finala pobjedio Baniulisa Algirdasa iz Litvanije, dok je u četvrtfinalu izgubio prekidom od Luke Pratljačića iz Hrvatske.

Tamara Radunovic je u čevtrtfinalu u veoma tjesnom meču poražena od Regine Lakos iz Madjarske.

“Od pet boksera koji su nastupili svih pet su došli do četvrtfinala odnosno do borbi za medalje sto je samo po sebi istorijski momenat. Tomislav Đinovic je apsolutni heroj ovog šampionata, jer je jedini uspio da preskoči stepenicu više i da donese prvu mušku seniorsku medalju za naš boks u nezaviznoj Crnoj Gori. Takođe svi ostali naši reprezentativci su pokazali kvalitetan boks. Više niko naše boksere ne smatra za lake prepreke i to me raduje, jer vidim da veliki rad daje svoje plodove. Treba istaći da nakon seniorskog srebra Bojane Gojković i bronze Tamare Radunović iz 2022 godine, Đinovićeva medalja, kao i sve medalje u mlađim uzrastima na velikim takmičenjima poslednjih godina dokazuju da je boks najprogresniji sport u Crnoj Gori. Imamo jasne ciljeve pred sobom i sigurno nećemo stati na ovome. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu na podršci, a posebno Aleksandru Klemenku predjsedniku Bokserskog saveza Crne Gore koji je najzaslužniji za dinamiku razvoja boksa u Crnoj Gori", kazao je Ružić.