22-02-2024

Budva domaćin Kongresa neurologa: Stručnjaci iz regiona na okupu

U organizaciji Udruženja neurologa Crne Gore i Crnogorskog udruženja za moždani udar, od danas do 25. februara, u Hotelu Avala u Budvi, biće održan Kongres neurologa Crne Gore sa međunarodnim učešćem pod nazivom Izazovi savremene neurologije. Kongres, koji počinje večeras u 19 časova, svečano će otvoriti dr Vojislav Šimun, ministar zdravlja.


Foto: Pexels


Kongres će okupiti neurologe, ljekare drugih specijalnosti, specijalizante – mlade ljekare, medicinske sestre, predstavnike farmaceutskih kompanija te drugu zainteresovanu stručnu javnost iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

„Plenarna predavanja, stručni simpozijumi i satelitski simpozijumi farmaceutske industrije biće prilika da se čuju najnovije smjernice za dijagnostiku i liječenje brojnih neuroloških oboljenja: multiple skleroze, cerebrovaskularnih bolesti, oboljenja perifernog nervnog sistema, neurodegenerativnih bolesti, epilepsija, glavobolja i drugih bolnih stanja kao i rijetkih neuroloških bolesti. Sastavni dio Kongresa su Simpozijum mladih neurologa i Simpozijum medicinskih sestara – tehničara. Kongres je akreditovan kod Ljekarske komore Crne Gore„, stoji u najavi.

Organizaciju kongresa su nesebično podržale farmaceutske kompanije iz Crne Gore i regiona.