28-04-2023

(VIDEO) Svečano otvoren 4. Kongres stomatologa u Budvi

Trodevni Stomatološki kongres u organizaciji Stomatološke komore i Medicinskog fakulteta, svečano je otvoren sinoć u hotelu Splendid pod sloganom “Izazovi savremene stomatologije”. Program kongresa obuhvatiće 25 predavanja a učestvovaće oko 400 stomatologa iz zemalja regiona i Evropske unije.


Foto: Mediabiro

Predsjednik Stomatološke komore Crne Gore doktor Vladimir Jovetić u svom obraćanju kazao da će učesnici kongresa imati jedinstvenu priliku da znanja stiču od eminentnih predavača u svim oblastima stomatologije, kao i na brojnim radionicama.

“Posebno bih se zahvalio Stomatološkoj komori Srbije, Hrvastkoj komori dentalne medicine, Stomatološkoj komori Makedonije kao i Stomatološkoj komori Republike Srpske, suorganizatoru Medicinskom fakultetu kao i Ministarstvu zdravlja Crne Gore”, kazao je on.



Organizovanje naučnih skupova, sa učešćem eminetnih domaćih i stranih stručnjaka predstavlja izuzetan doprinos u razvoju i širenju dostignuća iz dentalne medicine, poručila je rukovoditeljka studijskog programa Stomatologije Univerziteta Crne Gore doc. doktor Mirjana Đuričković.



“Naš osnovni zadatak je da u svakom momentu našim pacijentima pružimo najbolji mogući tretman, a ujedno i omogućimo edukaciju mladih kadrova. Stomatologija svakim danom sve više napreduje, što treba javno reći i pokazati i u praksi primijeniti”, istakla je ona.

Svečanom otvaranju kongresa prisustvovao je legenda stomatologije, primarijus dr Milenko Lainović. Prvi diplomirani stomatolog u Crnoj Gori, Prvi primarijus - stomatolog u Crnoj Gori , prvi oralni hirurg u Crnoj Gori. Osnivač stomatološke službe u Crnoj Gori, osnivač Udruženja zubozdravstvenih radnika Crne Gore, osnivač Stomatološke sekcije Crne Gore, kao i osnivač Srednje škole za zubare, zubne tehničare, medicinske laborante i sanitarne tehničare. Jedini stomatolog iz Crne Gore koji je bio Predsjednik Udruženja stomatologa Jugoslavije.

“Velika mi je čast da otvorim 4.Kongres stomatologa Crne Gore.Osnivanje Stomatološkog fakulteta u Podgorici znatno je unaprijedilo stomatologiju Crne Gore. Fakultet svake godine edukuje visoko obrazovni kadar, zahvaljujući našem fakultetu imamo veliki broj kvalitetnih stomatologa i nastavnog kadra”, poručio je on.



Cilj Stomatološke Komore Crne Gore je da na Kongresu predstavi rezultate najnovijih istraživanja, podijeli najnovija iskustva iz prakse i predstavi nova saznanja i aktuelna naučna dostignuća u savremenoj stomatologiji. Podršku organizaciji ovog Kongresa dale su: Stomatološka komora Srbije, Hrvatska komora dentalne medicine, Stomatološka komora Makedonije I Stomatološka komora Republike Srpske