21-05-2022

Budvanske Demokrate: Budvo, srećan ti Dan nezavisnosti, neka svaki naredni bude posvećen tvojim uspjesima

Opštinski odbor Demokrata Budve uputio je čestitku građankama i građanima Budve i Crne Gore povodom Dana nezavisnosti.



Čestitku prenosimo integralno:

Punih šesnaest godina Crna Gora gradi svoju državnost i svoju evropsku budućnost. Taj period obilježen je brojnim izazovima koji su u mnogome prijetili da ugroze mir i stabilnost, blokiraju demokratske procese, suspenduju vladavinu prava i potpuno obesmisle institucije. Nimalo slučajno, oni koji su budućnost Crne Gore posmatrali isključivo iz vizure vlastitih interesa aktivno su sprječavali izgradnju snažnih institucija koje su trebale da obezbijede svim građanima osjećaj pravne sigurnosti i uživanje u univerzalnim vrijednostima poput slobode, ravnopravnosti i ekonomske nezavisnosti.

A na nama je bilo da te i takve, često u nemogućim uslovima, pobjeđujemo na svakom koraku i jasno dajemo do znanja da budućnost Crne Gore i mir nikada ne mogu imati alternativu. U toj borbi za pristojnu i evropsku Crnu Goru, naša Budva je dala ubjedljivo najveći doprinos, kako privredni tako i politički, jer njeni građani nisu dozvolili da nepravda i gola sila nadvladaju temeljne vrijednosti na kojima počiva naš grad.

Pokazala je Budva kako se bori za demokratiju, vladavinu prava, dostojanstvo i normalan život. I tek kada smo pomislili da smo dostigli te vrijednosti, kada je Budva na trenutak spustila rukavice naišao je udarac primitivizma i bahatosti koji je pokušao da Budvu vrati u period pijačnog nadgornjavanja i kafanskog nacionalizma.

Srećom, građani Budve to više nikada neće dozvoliti i slaviće svaki naredni praznik u miru i dostojanstvu, onako kako i dolikuje našem gradu, a mračne teme prošlosti nikada više neće povući prevagu nad našom budućnošću, planovima i vizijama koji će Budvu vratiti na mjesto kojoj joj odavno pripada.

Budvo, srećan ti Dan nezavisnosti, neka svaki naredni bude posvećen tvojim uspjesima.

Opštinski odbor Demokrate Budva