08-02-2021

Budvanske osnovne škole prelaze na online nastavu

Osnovne škole "Stefan Mitrov Ljubiša", "Druga osnovna škola" i "Mirko Srzentić", zbog pogoršane epidemiološke situacije, od sjutra prelaze na online sistem nastave, potvrđeno je našem poratalu iz ovih ustanova.


Foto: D.B.

Iz OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" kažu da je u toj školi od koronavirusa obolio veliki broj učenika i nastavnika, a o odluci prelaska na online nastavu obavijestili su nadležno ministarstvo.

"Moramo, jednostavno nemamo kadra. Učenici oboljevaju, mnogo je sigurnije ići na ovu varijantu", kazali su našem portalu.

Takođe, na online nastavu preći će i Druga osnovna škola.

"Imamo veliki broj zaraženih, prelazak je neminovnost", saopšteno je iz uprave ove škole.

Isti je slučaj i sa OŠ "Mirko Srzentić" u Petrovcu. Danas je u školi evidentirano 50 odsutnih učenika i nastava će od sjutra biti realizovana od kuće.

"Ja sam odmah jutros donio odluku da do ponedjeljka odložimo uz konsultaciju sa epidemiologom dr Vesnom Milutinović. Čuli smo se, zatim sam donio odluku i uputio dopis Ministarstvu", istakao je, direktor Miodrag Šćepanović.

Vrtići i srednja škola kao i do sada

Sa druge strane, u SMŠ "Danilo Kiš" nastava će se odvijati kao do sada.

"Mi još nismo u zoni za prelazak na online nastavu. Imamo dva do tri pozitivna profesora i između 50 i 70 učenika. Za sada nemamo potrebe, osim ako se donese odluka na nivou grada da svi budemo zatvoreni", rekao je direktor Ivan Ivanović.

Kako saznajemo, ni u radu JPU "Ljubica V. Jovanović" za sada neće biti izmjena.

"Mi nemamo nikakav dopis ili zvaničnu informaciju da vrtić treba da pauzira sa radom. Uredno ćemo sjutra poći na posao. A ako nam pošalju iz Ministarstva ili opštine - kako za sve, tako će biti i za nas", kazala je direktorica Vera Šaranović.



M.S.