18-03-2019

Bulatović: Sa opštinskog zemljišta uklonjeni svi privremeni objekti

Nadležne službe Opštine Budva počele su najavljenu kontrolu kako bi utvrdile da li su vlasnici privremenih objekata počeli sa njihovim uklanjanjem ili će to morati da uradi Komunalna policija, ali o trošku vlasnika.

Bulatović: Sa opštinskog zemljišta uklonjeni svi privremeni objekti | Radio Televizija Budva

Kao što je i najavljeno Komunalna policija ovih dana obilazi privremene objekte na opštinskom dijelu uz obalu i kontroliše da li se uklanjaju ili ne. Tako je u petak počelo uklanjanje objekta na Jazu o trošku vlasnice.

Gostujući u programu Televizije Budva prvi potpresjednik Opštine, Vladimir Bulatović, kazao je da će opštinske službe ovih dana početi sa uklanjajnjem svih privremenih objekata koji nijesu ušli u plan za ovu godinu, ukoliko to ne započnu njihovi vlasnici.

"Svjedoci smo da je sa opštinskog zemljišta svaki privremeni objekat uklonjen, sada ide period sređivanja tih lokacija. Ostale su još samo lokacije koje su u privatnom vlasništvu i tu je zakonski okvir vrlo komplikovan da dođe do krajnje relaizacije, ali smo ga u periodu od početka godine do danas vrlo uspješno sproveli i 95 posto tih objekata ima na sebi rješenje sa datumom kada će se izvršiti njihovo uklanjanje", kazao je Bulatović.

On je iskoristio ovu priliku da pozove vlasnike tih objekata da sami počnu sa uklanjanjem istih, da bi izbjegli izuzetno visoke cijene uklanjanja objekata od strane nadležnih službi, a koje su im takođe istaknute. Naglasio je i to da cijena uklanjanja objekata zavisi od njihove kvadrature.

Sada već bivši zakupci ne kriju nezadovoljstvo zbog činjenjice da moraju da uklone svoje objekte.

Nezadovoljni su bivši vlasnici, kako malih, tako i vlasnici velikih objekata, poput diskoteka čiji je zakup iznosio i do 35 hiljada eura, a koji se nalaze u zoni morskog dobra.

Vlasnici diskoteka, njihove porodice i zaposleni najavili su protest za sjutra, ukoliko se odluka nadležnih organa o uklanjanju objekata ne preinači.

Tim povodom smo kontaktirali direktora Javnog preduzeća za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore, Predraga Jelušića, koji nam je kazao, da promjena u tom pogledu nema, da je plan privremenih objekata donijet, te da nikakve izmjene do danas nijesu najavljivane.

Predjsednik Opštine Budva Marko Carević, istim povodom je kazao da on nije nadležan za zonu koju uređuje Morsko dobro, a ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović je nam je ranije kazao da je odluka konačna, te da će se umjesto diskoteka na šetalištu nalaziti travnata površina.