06-05-2021

Carević donirao svoju 24. platu

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donirao je svoju platu porodici Gačević iz sela Mataruge u Pljevaljima, koja se našla u veoma teškoj situaciji kada je preminuo četrdesetogodišnji Dejan Gačević, koji je za sobom ostavio troje maloljetne djece i suprugu Vesnu.

Carević donirao svoju 24. platu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Jelena, Jovana i Ivan i njihova majka Vesna su pred velikim životnim izazovom, da u ovim teškim vremenima prevaziđu odlazak oca i supruga. Materijalna situacija, koja je i do sada bila teška, sada je neuporedivo teža. Jedini prihodi koje porodica Gačević ostvaruje dolaze bavljenjem poljoprivredom i obaveza je da se pomogne ugroženima u skladu sa mogućnostima, navedeno je u saopštenju iz predsjedničkog kabineta.

Kako bi pomogao u poboljšanju uslova za razvitak poljoprivrednog domaćinstva porodice Gačević, predsjednik Opštine Budva Marko Carević odlučio je da mjesečnu zaradu dodijeli gospođi Vesni Gačevič i na taj način, kako je navedeno u saopštenju, bar malo olakša trenutnu situaciju.

U nadi da će donirana sredstva pomoći u podizanju i školovanju Jelene, Jovane i Ivana, predsjednik Opštine Budva im je poželio dobro zdravlje i pozvao one koji su u mogućnosti da pomognu
porodici Gačević i na taj način još jednom dokažu da prepoznaju momenat kada treba izaći u susret onima kojima je pomoć najpotrebnija, zaključuje se u saopštenju.