19-04-2019

Carević: Sa pripremom nove turističke sezone treba početi odmah nakon odlaska posljednjeg gosta

Nakon odlaska poslednjeg gosta treba početi sa pripremom nove turističke sezone, sve nakon toga je kašnjenje, smatra predsjednik Opštine Budva Marko Carević. Kako je istakao, zadovoljan je onim što je do sada urađeno, ali je neophodno strpljenje, jer je lokalna samouprava na čelu sa vladajućom koalicijom još prije dvije godine naslijedila katastrofalne infrastrukturne probleme.

Carević: Sa pripremom nove turističke sezone treba početi odmah nakon odlaska posljednjeg gosta | Radio Televizija Budva

Na teritoriji Opštine Budva kasni se sa pripremama za turističku sezonu i uvijek bude propusta, no ipak radovi će biti završeni na vrijeme.

"Uvijek može bolje. Ja sam se uključio 5. januara u poslove, ne znači da bi bilo bolje da sam ranije, ali bih se potrudio.
Iz svog privatnog preduzetništva nosim naviku i želju da se na pripremi turističke sezone radi do čim ode poslednji gost aktuelne turističke sezone", kazao je Carević.

U Budvi sem turističke, tu si i građevinska i administrativna szona.

"Mi imamo problem jer imamo turističku, građevinsku i administrativnu sezonu. Tenderi kreću u januaru, a trebali bi već u toku ljeta, a već na jesen da kreću izvođači sa radovima, a ne kao sada da radovi kreću skoro u junu", navodi Carević.

Negativne kritike i nestrpljenje ne izostaju, Carević ističe da su oni mlada vlast, koja je na čelu grada samo tri godine, a da je za te tri godine urađeno mnogo više nego svih ovih godina u Budvi.

"Uvijek je prisuitna kritika kako radovi traju do pred samu sezonu, ali eto ja kažem da će sve biti završeno na vrijeme i da moramo biti strpljivi. Mi se bavimo vitalnim infratstrukturnim projektima i za to treba vremena, i hajde da se sa negativnih krtika orijentišemo na konstruktivne. Prvog maja prva zona će biti završena i krucijalni radovi u centru. Kao što se vidi, urađeno je mnogo više nego svih ovih godina. Mi smo mlada vlast i moramo se naoružati strpljenjem, sve će se završiti kako treba" istakao je Predsjednik.

Najznačajni infrastrukturni projekat je drenažni kanal, na čijoj se rekonstrukciji radovi privode kraju.

"Atmosferski kanal je uslov za osnovno funkiconisanje. Ovaj grad pliva u vodi prilikom padavina i ta sanacija je bila neophodna i hitna. Šest mjeseci se radi na popisu, sanaciji i angažovanju komisije za saniranje vodotoka da kanališemo vode i zaustavimo njhov protok na kriznim djelovima ulica", kazao je Carević.

Seoskim naseljima smo dali poseban akcenat jer se u njima decenijama ništa nije radilo.

"Vodosnadbijevanje, komunalna infratsruktura... To su podzemni radovi i nijesu vidljivi okom, ljudi vide samo prokopavanje ulica, ali sve je to u cilju poboljšavanja funkcionisanja.
Radi se na pojektima bulevara i budućih garažai pripremamo tender za izvođače. Radova je puno i sve to treba ispratioti i završiti, ali mi nijesmo neko ko se hvali, neka rezultati govore za nas" navodi on.

Prvi sastanak koordinacionog tima održaće se u narednih par dana.

"Zadali smo određene zadatke, svi rade na terenu. Subliminiraćemo razultate i nadamo se dobrom timskom radu", zaključio je Crević.