03-04-2024

CK Budva: Nakon priče o temi „Moje zdravlje, moje pravo”, slijedi predavanje dr Vaska Roganovića o mentalnim bolestima

U Crvenom krstu Budva, uoči Svjetskog dana zdravlja, održano je edukativno predavanje pod nazivom "Moje zdravlje, moje pravo", koje je istovremeno i slogan ovogodišnjeg obilježavanja ovog važnog datuma. Fokus predavanja bio je na značaju obrazovanja i informisanosti kao osnovnih elemenata u osnaživanju pojedinaca da preuzmu aktivnu ulogu u brizi o sopstvenom zdravlju.



"U okviru ove teme razgovarali smo o značaju obrazovanja i informisanosti u osnaživanju pojedinaca da preuzmu brigu nad sopstvenim zdravljem kroz informisanost o zdravstvenim pitanjima, medicinskim uslugama, pravima i dostupnim resursima, jer pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo", saopšteno je iz budvanskog Crvenog krsta.

Ovim povodom, kako najavljuju, u Crvenom krstu Budva, u utorak, 9. aprila, sa početkom u 18h, biće upriličeno predavanje o mentalnim bolestima koje će održati dr Vasko Roganović spec. psihijatrije.

Ovo predavanje predstavlja još jedan korak u nizu aktivnosti usmjerenih na edukaciju i podizanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja.

"Crveni krst Budva u kontinuitetu radi na promociji zdravih stilova života i prevenciji bolesti koji su ključni u očuvanju i poboljšanju zdravlja", navedeno je iz ove organizacije.


D.B.