15-10-2021

Crna Gora sa osam boksera na EP u Budvi

Crnogorski boks na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi predstavljaće osam boksera, saopšteno je iz Bokserskog saveza. Šampionat u Budvi počinje danas i trajaće do 24. oktobra.


Foto: BSCG

Nastupiće Bojana Gojković (do 57, Budva), Tomislav Đinović (do 57, Zlatičanin), Luka Gačević (do 60, Bijelo Polje), Nikola Radenović (do 63,5, Budva), Damjan Liješević (do 67, Budva), Đorđe Smolović (do 71, Bijelo Polje), Marko Mijović (do 80, Podgorica) i Đorđe Lainović (do 92, Podgorica).

Budva je i prošle godine bila domaćin Evropskog prvenstva za mlade, a crnogorski bokseri nastup su završili sa četiri medalje.

Zlatne medalje osvojili su Bojana Gojković i Petar Liješević, a bronzane Miloš Krasnići i Nina Radenović.

Zvanični žrijeb i tehnički sastanak potvrdili su da 339 boksera prisustvuje EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Budvi u Crnoj Gori. Bokserki je 113, dok će muškaraca biti dvostruko više uz učešće od 226 boksera. Prvenstvo će biti otvoreno sa 21 takmičenjem u prvom takmičarskom danu EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade.

Bokseri u muškoj kategorijama: 54 kg, 57 kg, 60 kg, 63,5 kg i 75 kg boriće se prvog takmičarskog dana u Budvi. Bokseri rođeni 2003. i 2004. godine imaju pravo da prisustvuju EUBC Evropskom prvenstvu u boksu za mlade u Budvi.

Na Prvenstvu će biti predstavljene i nove težinske kategorije za mlade, djevojčice koje mogu pohađati 12, a dječaci u 13 različitih težinskih kategorija. Tehnički delegat Evropskog prvenstva u boksu za mlade EUBC je gospođa Susanne Karrlander iz Švedske. Svih 38 registrovanih država stiglo je u Budvu i to: Albanija, Jermenija, Azerbejdžan, Bjelorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Kosovo, Letonija, Litvanija, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Turska i Ukrajina.

Sigurnost svih učesnika, stalne medicinske provjere, socijalno distanciranje, dezinfekciona sredstva, nošenje maski i sve zdravstvene kontrole bile su odgovornost lokalnih organizatora u Crnoj Gori kako bi izbjegli nove slučajeve Covid-19 tokom EUBC Evropskog prvenstva u boksu za mlade.