22-07-2020

Crnoj Gori iz Njemačke izručene tri osobe

Crnoj Gori su iz Njemačke danas izručena tri crnogorska državljanina, koji su se potraživali po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, saopšteno je iz Uprave policije.

Crnoj Gori iz Njemačke izručene tri osobe | Radio Televizija Budva

Navodi se da je Crnoj Gori iz Njemačke izručena D.P. (23) iz Podgorice, radi obezbjeđenja njenog prisustva krivičnom postupku koji se protiv nje vodi za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

„Sumnja se da je D.P. kao član kriminalne organizacije, koja je djelovala na teritoriji više država, učestvovala u realizaciji kriminalnog plana te organizacije sa ciljem krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u Evropu“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je realizovana i ekstradicija Đ.Š. (29) iz Podgorice, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Podgorici zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

„Crnoj Gori je iz te države izručen i Z.O. (37) iz Nikšića, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci koja je toj osobi izrečena presudom Osnovnog suda u Nikšiću zbog dva krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju“, navodi se u saopštenju.





Izvor: Mina