09-04-2021

Da sada u Petrovcu vakcinisano 100 građana

Masovna vakcinacija počeće uskoro i u Petrovcu na punktovima koji za to budu određeni, saopštila je za Polis dr Katica Rašković . Prema njenim podacima do sada je stotinu Petrovčana primilo vakcinu protiv Kovida 19.

Da sada u Petrovcu vakcinisano 100 građana | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen

Uporedo sa vakcinacijom u Budvi odvija se i vakcinacija u zdravstvenoj stanici u Petrovcu .

“Vakcinacija je počela prije 22 dana i prioritet su imali pacijenti u starijoj životnoj dobi tj. preko 80 godina. U tom periodu smo podijelili 20 ruskih vakcina i nismo imali nikakvih problema i nus pojava , sve je prošlo regularno . Onda smo nastavili imunizaciju građana sa 50 kineskih vakcina koje su u međuvremenu stigle. Takođe nije bilo neželjenih reakcija, a u toku je vakcinacija AstraZenekinim vakcinama. “ kazala je dr Rašković.



Da sada je u Petrovcu vakcinisano 100 građana.

“ Na početku prednost smo dali starijoj populaciji i pacijentima sa komorbitetima , ali pošto imamo dovoljan broj vakcina nema potrebe da ograničavamo sve one koji žele da se vakcinišu .” istakla je dr Rašković.



Građani Petrovca koji žele da se vakcinišu treba prvo da se prijave u Zdravstvenoj stanici gdje će dobiti termin za vakcinisanje protiv kovida 19.

J.M.