03-04-2024

Dapčević saslušan u SPO, osumnjičen da je oprao 2,6 miliona eura

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su D.D., advokata iz Budve, saopštio je tužilac i portparol SDT Vukas Radonjić. Kako RTCG nezvanično saznaje, uhapšen je advokat Dimitrije Dapčević. Njega SDT sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura.

Dapčević saslušan u SPO, osumnjičen da je oprao 2,6 miliona eura | Radio Televizija Budva

Foto: RTCG

Dapčević je danas priveden na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u Podgorici, gdje je dao iskaz i nakon 30 minuta napustio zgradu u pratnji policije.

"Na osnovu višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja lišili su slobode D.D., advokata iz Budve, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u iznosu od ukupno 2.600.000 eura", navodi Radonjić u saopštenju.

Osumnjičeni će, kako je saopšteno, biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Dapčević je javnosti poznat kao advokat bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića. Zastupao je i Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, osumnjičene članove "kavačkog klana".


(RTCG)