13-10-2020

Do septembra 110 saobraćajnih nezgoda motociklista

U Crnoj Gori se od početka godine do 1. septembra dogodilo 110 saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti, kazali su iz Uprave policije.


Ilustracija, Foto: Unsplash

Iz policije su rekli da su u tim saobraćajnim nezgodama smrtno stradala četiri vozača motocikla, a povrijeđeno je 107 motociklista.

"U saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali motociklisti, a koje su se dogodile od početka godine do 1. septembra, 40 motociklista je teško povrijeđeno, a 67 lakše", kazali su iz policije agenciji MINA.

Kako su napomenuli, u toku svakodnevnih radnih aktivnosti pripadnici saobraćajne policije kontrolišu i vozače motocikala, kao i ostale učesnike u saobraćaju, a povremeno se, u skladu sa bezbjednosnim procjenama, organizuju akcije pojačane kontrole saobraćaja.

"Akcije pojačane kontrole saobraćaja, pod operativnim nazivom "Motocikl", izvode se težišno u ljetnjim mjesecima i imaju za cilj podizanje svijesti kod vozača motocikala o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa", podsjetili su iz policije.

Iz policije su poručili da planiraju da nastave sa kontrolom i sprovođenjem akcija pojačane kontrole saobraćaja, kad je u pitanju i ta kategorija učesnika u saobraćaju, u cilju podizanja svijesti vozača motocikala i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima oni učestvuju.


(MINA News)