12-07-2022

Dogovoren brodski prevoz putnika Aerodroma Tivat sa šest hotela na primorju

Aerodromi Crne Gore su do danas zaključili protokole o transferu putnika sa šest kompanija, što znači da će njihovi gosti imati mogućnost da od aerodroma do hotela i nazad, putuju brodom.


Foto: Aerodromi Crne Gore/Instagram

Iz Aerodroma Crne Gore je saopšteno da je Vlada u saradnji sa Aerodromima Crne Gore i Morskim dobrom preduzela aktivnosti u okviru propisanih ovlašćenja na uspostavljanju Vodenog terminala Tivat.

“Samo sedmicu od obilaska lokacije budućeg vodenog terminala u okviru Aerodroma Tivat, a u cilju unapređenja turističke ponude i razvoja multimodalnog modela saobraćaja, Aerodromi Crne Gore su do danas zaključili protokole o transferu putnika sa šest kompanija, što znači da će njihovi gosti imati mogućnost da od aerodroma do hotela i nazad, putuju brodom”, navodi se u saopštenju.

Kompanije sa kojima je potpisan protokol su Adriatic Marinas, One & Only resort, Mamula hotel operating company, Portonovi resort, Jadran – Hotel Heritage Grand, kao i hotelski resorts Luštica Development.

“Ovim protokolom su definisani organizacija prihvata i prevoza putnika, međusobne obaveze i ovlašćenja, predmet saradnje, relacija prevoza i druga pitanja od značaja za realizaciju ovog Protokola”, rekli su iz Aerodroma Crne Gore.

Aerodromi Crne Gore su spremni da, kako se dodaje, organizuju iste aktivnosti i sa drugim privrednim subjektima koji iskažu interesovanje, a razgovori sa Opštinom Tivat su nastavljeni u cilju eventualne organizacije linijskog prevoza u skladu sa zakonskim propisima.


(MINA Business)