23-04-2024

DPS Budva: Nastavljene zloupotrebe u susret izborima, uzaludni pritisci i pokušaji ucjenjivanja birača

Danas je u Budvi zabilježen otvoreni slučaj kršenja Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i poistovjećivanja državnih funkcija sa partijskim, gdje je od preduzetnika za produženje licence za obavljanje taksi prevoza traženo da, zajedno sa članovima porodice, glasa za listu koju predvodi Mladen Mikijelj „Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad”, saopšteno je iz OO DPS Budva.


Foto: DPS Budva

Iz budvanskog DPS-a su kazali da su u toj izbornoj listi svjesni štete koju su nanijeli Budvi i svim njenim građanima, te da partijski savez koji predvodi Mikijelj "kao i svaki očajnik, počinje sa korišćenjem najprizemnijih sredstava za dolaženje do cilja".

"Oni misle da su u prilici da trguju, jer su građane Budve koji nijesu sljedbenici njihove ideologije, doveli do ivice egzistencije. Takvi ljudi će, možda i nesvjesno, izabrati da obezbijede djeci osnovne uslove za život, ne razmišljajući da im na taj način prave štetu za naredne četiri godine. To je izbor koji im nudi lista koja, ironično, nosi naziv “Za budućnost Budve – Budva, otvoreni grad” ", naveli su u saopštenju.

Kako su naglasili, ubijeđeni su da je ovo samo jedan od ko zna koliko primjera kojima se vrši politički pritisak na sugrađane, te upućuju sljedeći apel:

"Zahtijevamo od svih relevantnih državnih instituacija da aktivnim pristupom spriječe svaki vid zloupotreba i pritisaka u svrhu kampanje za lokalne izbore u Budvi. Ovom prilikom apelujemo i na naše političke konkurente iz vlasti da međusobne borbe na lokalnom nivou, kojima svjedočimo od početka kampanje, vode o sopstvenom ili partijskom, a ne o trošku građanki i građana Budve", poručili su iz OO DPS Budva.