11-01-2015

Drecun: Ova godina može biti bolja od prethodne

Direktor Universal capital banke, Predrag Drecun, ocijenio je da Crna Gora može ostvarivati visok rast kombinacijom rasta infrastrukture, poljoprivrede, energetike i turizma.

Drecun: Ova godina može biti bolja od prethodne | Radio Televizija Budva

On smatra da svakako treba razmišljati i u pravcu rasta industrijske proizvodnje, koja je danas na znantno nižem nivou nego što je bila prije tranzicije. Drecun je za Pobjedu rekao da osim dogovorenih investicija za ovu godinu očekuje rast stranih investicija u sektoru usluga, kao i poljoprivredne proizvodnje.

„Ako ne bude ‘zveckanja oružjem’ na svjetskom nivou, i ako se međunarodni odnosi urede na demokratski način, ova godina mora biti bolja od prethodne. Realno je očekivati da dođe do rasta. Ipak, ima puno nepoznanica na koje ne možemo uticati (odnos euro dolar, ukrajinska kriza, euro zona i njeni problemi). Usudio bih se reći da će naša politička elita postići konsenzus i da neće biti, ili će ih biti vrlo malo, opstrukcija na realizaciji dogovorenih projekata“, smatra Drecun.

Komentarišući to treba li investitorima davati „posebne“ privilegije s obzirom da ulažu ogroman kapital u Crnu Goru (slučaj Kraljičine plaže i zakupa Svetog Stefana) Drecun kaže da nam niko neće odnijeti ni Kraljičinu plažu ni Sveti Stefan, ni bilo koju drugu investiciju.

Podsjeća da je Sveti Stefan danas uređen kao nikad prije i da će Kraljičina plaža zaposliti makar hiljadu naših građana.