29-06-2023

Đuričković: Imamo ogromnu želju i motiv, vjerujem da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist

Fudbaleri Budućnosti sjutra veče u 21 čas igraju protiv Brejdablika za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaler Miomir Đuričković iznio je svoja očekivanja.


Đuričković (foto: FK Budućnost)

Nakon elimikacije Atletik Eskalades 3:0, u finalu Budućnost čeka težak protivnik, sa kime imaju iskustva od prošle sezone kada su se susreli u kvalifikacijama za Ligu Konferencija. Ekipa sa Islanda tada je prošla u narednu rundu.

“Brejdablik poznajemo odlično, znamo da su fizički izuzetno spremna ekipa, kao i da su tehnički potkovan tim. Najveća prednost rivala je što je gro igrača dugo godina zajedno, što znači da se dobro poznaju”

Brejdablik je u polufinalu nije imao problema sa Tre Peneom (7:1).

“Gledali smo Brejdablik i protiv Tre Penea, analizirali i neke prethodne utakmice, znamo da ćemo imati svoje šanse. Treba da budemo disciplinovani i odgovorni u defanzivi, a vjerujem da imamo brzinu i snagu u ofanzivnom dijelu da riješimo utakmicu. Svi znamo da smo ovđe na Islandu nesrećno izgubili prošle godine od Brejdablika nakon dva crvena kartona, a to nam daje još veći motiv da slavimo i nastavimo da se takmičimo u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, rekao je Đuričković.

Đuričković je bio strijelac u polufinalu protiv Eskaldesa.

“Srećan sam zbog gola, ali još više zbog visokog trijumfa ekipe, jer ubjedljiva pobjeda uvijek pozitivno utiče na samopouzdanje ekipe. Imamo ogromnu želju i motiv, sa nestrepljenjem čekamo finale i vjerujem da ćemo utakmicu sa Brejdablikom riješiti u svoju korist”, zaključio je Miomir Đuričković.



(Portal RTCG)