28-05-2024

FK Budva: Gospodine Ibrahimoviću Vama je mjesto u politici, a fudbal ostavite sportskim radnicima

"Dužni smo da se obratimo široj javnosti zbog nekorektnih objava posle najvišeg uspjeha našeg kluba od njegovog osnivanja. Prije baraža bilo je jasno da jedna od tri ekipe koje će učestvovati u baražu neće ostvariti zacrtani cilj ulazak u veći rang takmičenja, u ovom slučaju to se desilo ekipi FK Ibra koja je imala mogućnosti na terenu da izbori ulazak u veći rang, kako protiv ekipe FK Zete na gostujućem, tako i na svom domaćem terenu protiv našeg kluba", saopšteno je iz FK Budva.Foto: Pexels

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Pošto se ne bi bavili utakmicom između FK Zete i FK Ibra gdje je Ibar imao veđinu utakmice igrača više, dužni smo da se obratimo povodom naše utakmice sa gostovanja u Rožajama, FK Ibar i FK Budva. Na utakmici smo imali pritiske kako na terenu tako i van njega kao i nekorektnog skandiranja jednog djela publike nakon kojeg se nismo oglašavali u medijima, kao i gađanje naših igrača tokom utakmice, donošenje odluka pomoćnih sudija (što ne želimo da vjerujemo ) što se vidjelo i čulo u direktnom prenosu, ali izgleda da je jedino promaklo gospodinu Ibrahimoviću i Šofrancu koji žele sada da posle završetka baraža imaju svojih par minuta čak i u fudbalu. Isto tako moramo istaći da su fudbaleri Ibra bili korektni na terenu.

Nismo htjeli da se javljamo posle odigrane utakmice radi mira u fudbalskom svijetu Crne Gore, bač zbog podizanja tenzija i pravljenja podjela koje su u našem društvi sve više prisutne.
Kako vidimo da je gospodinu Ibrahimoviću (političaru) jedina opcija bila da Ibar mora proći na ovaj ili onaj način i sada se služi političkim vještinama iz dobro poznatih razloga, a nama je ostavio jedinu opciju da moramo izgubiti da bi on bio zadovoljan.

Gospodine Ibrahimoviću Vama je mjesto u politici, a sport ili fudbal ostavite sportskim radnicima, a mi ćemo i bez vas naći zajednički jezik. Isto tako da vam kažemo da je naš klub apolitičan, a Vi ako nastavite da se bavite sa nama lično nama ništa drugo ne preostaje nego da sprovedemo akciju skupljanje donacije da vam pokrijemo Vašu mjesečnu ratu za komforan stan koji ste “pošteno” zaradili svima poznato na koji način.

Isto smo dužni da kao klub kažemo kako smo se ponašali u sličnoj situaciji kada smo izgubili na našem terenu odlučujući meč protiv ekipe FK Otranta u sezoni 2022 godine.

Tada smo čestitali lično i preko medija FK Otrantu nastavak takmičenja i poželjeli mnogo uspjeha u narednim sezonama, nismo trazili krivce na neuspjeh, a nama je ostalo da se dalje borimo i postignemo ono što je i bio naš cilj, sa pomenutim klubom ostvarili smo prijateljske odnose jer sport spaja i pravi mostove, a ne razdvaja kao što to ćine ovakve izjave pomenutih politicara.

Fk Budva