18-12-2023

(FOTO) Demontirane tribine između crkava

Tribine koje su se nalazilele između crkava u Starom gradu onemogućavale su pogled na kulturno istorijsko nasljeđe grada Budve, a ipak godinama su stajale na tom mjestu. Prije par dana one su demontirane, pa je prostor između crkava poslije duže godina ponovo slobodan.

(FOTO) Demontirane tribine između crkava | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

Godinama već na trgu između crkava u Starom gradu nalazile su se tribine koje su zvanično mnotažno demontažnog karaktera međutim niko ih nikada nije demontirao.



Par dana unazad ta se slika ipak promijenila, pa se sada na pomenutom trgu može neometano uživati kako u pogledu na more tako i u onom na crkvu i Stari grad.

Podsjećamo da su se iz MZ "Stari grad" već ranije žalili putem našeg medija na tribine ističuži da ovakva instalacija zagađuje pogled na kulturno istorijsko nasljeđe.

"Mi smo u saznanju da su tribine kupljene za potrebe Grad teatra, te da su ljeti trebale da se montiraju, a zimi nakon zavšetka programa da se demontiraju i negdje skladište. To se još nije desilo, tu su od momenta kada su montirane", kazala je Danijela Božović iz MZ "Stari grad" za emisiju Polis.

Iz Grad teatra tada su kazali da su tribine vlasništvo opštine.

Raniji tekst možete pročitati ovdje