26-04-2024

(FOTO) NVO „Serdar“: Uspješno održana promocija knjige „Srpsko srce Johanovo“

Promocija nagrađivanog romana „Srpsko srce Johanovo“ održana je juče u prostorijama JU "Muzeji i galerije Budve", saopšteno je iz NVO Serdar.


Foto: NVO Serdar

Kako ističu, "Srpsko srce Johanovo" je istinita priča o bogatom Njemcu kome je u "žutoj kući" na sjeveru Albanije presađeno srce srpske žrtve, a koji potom dolazi na Kosovo u potrazi za odgovorima na svoje neobjašnjive vizije, a imena glavnih aktera u knjizi promijenjena su zbog njihove bezbjednosti.


Foto: NVO Serdar

"Ako ćutimo o zločinu mi smo saučesnici, a o albanskim zločinima nad srpskim civilima i ilegalnoj trgovini organima se dugo ćutalo. Neko je mislio da Srbima može da se radi šta god želi, jer smo mi "krivci za sve". Mora da se govori o zločinu, da se ne ponovi nikada više", kazao je autor tokom premijernog predstavljanja knjige koje je održano u JU "Muzeji i galerije" u Starom gradu u Budvi.

Kako navode, "Srpsko srce Johanovo" prevedeno je na desetak jezika, a većinu tih prevoda autor je dobio besplatno.

"Prevodioci iz različitih zemalja odbili su honorar gotovo identičnim riječima, da ih `nešto nepoznato tjera da prevedu ovu knjigu", istakao je Dželetović.


Foto: NVO Serdar

Dželetović je tokom večeri kazao da je završio novi roman, takođe zasnovan na istinitom događaju. Ovoga puta glavni junak je Miloš Ćirković, koji je ostao sam u Bijelom Polju, kod Peći, navodi se u saopštenju.