10-12-2021

(FOTO) Sara svesku, Anđela čokoladu, a šta ste vi poželjeli od Djeda Mraza?

Učionica Družionica je program Uduženja Roditelji koji je usmjeren na podršku i obrazovanje djece iz socijalno ugroženih porodica. Njihova poruka jeste "Želimo iste ste mogućnosti za svu djecu u Crnoj Gori". Ove godine oni su osmisli humanitarnu akciju " Budi i ti nečiji djeda Mraz", za svu onu djecu koja vejerovali ili ne nikada nijesu dobila poklon za praznike, a kojima možda baš vi možete promijeniti ove koji dolaze.



Oni su na svojoj Instagram stranici Učionica družionica pokrenuli humanitarnu akciju "Budi nečiji Djed Mraz", za svu onu djecu koja nikada nijesu dobila poklon od Djeda Mraza. Iako su cijele godine bili dobri, njhova pisma i skromne želje nikako da pronađu put do dobrog djedice koji ih ispunjava.

Iz ovog udurženja odlučili su da to ove godine promjene, a svima nama pružili su priliku da budemo nečiji Djeda Mraz.

Dječije želje krajnje su skromne, pa je većina njih poželjela, priveske, sveske, a jedan Vaslije je poželio stoni tenis, ali kako je kazao, ako Djeda Mraz to nema, mogu i slatkiši



Naime, oni su sve drugare iz socijalno ugroženih porodica, a koji su uključeni u program Učionica Družionica zamolili da napišu šta bi voljeli da dobiju za Novu godinu, a njihove želje objavili su na svojoj stranici.



Ukoliko želite da neko dijete obradujete poklonom potrebno je da na uđete na stranicu, i napišete u kometaru ispod pisma koje ste izabrali ili u inboxu stranice redni broj želje, odnosno poklon koji ćete obezbijeidti.



Upakovani poklon sa označenim rednim brojem možete donijeti ili poslati u prostorije Igračkoteke, Ulica Bracana Bracanovića 74a (Stajalište za Tuzi) , svakoga radnog dana od 9 do 20h, najkasnije do 20. decembra.



Čim paletići stignu, drugarima će biti javljeno da su paketići ispod jelke.

Iz Udurženja apaleuju na sve koji su u mogućnosti da da podijele i podrže njihovu novogodišnju priču, kako bi zajedno obradovali što više mališana, čije su želje skromne.



A koliko su mališani bili skromni u osmišljavanju svojih novogodišnjih paketića govori činjenica, da su mnogi korisnici Instgrama neprekidno dijelili pisma ove djece na svoji stranicama uz poruke da im se srce slama od dječije jednostavnosti.

Izdvojili smo par pisama, zbog kojih su nam na trenutak prizanjemo zasuzile oči i zbog kojih smo shvatili da ništa nije vrijednije od dječijeg osmijeha.











Među mnogobrojnim željama ovih mališana ipak se izdvojilo nešto, što nikada ne izlazi iz mode, nešto što uvijek obraduje svako dječije srce, a to je paketić sa slatkišima.

U nadi da će se ovim drugarima ispuniti sve željice, želimo ostvarenje želja i svima onima koji doprinesu da praznici djece iz Učionice Družionice, budu slatki i veseli.

Stranica Učionice družionice


D.P.