14-06-2022

(FOTO /VIDEO) Svečano otvoreno šetalište na Jazu

Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore danas je svečano otvorilo šetalište na Jazu, tačnije drugu fazu uz podršku mještana, saradnika, zakupaca kupališta i medija. Vrijednost radova iznosi oko 215.000 eura.


Foto: Portal RTV Budva

Mikijelj: Realizacijom infrastrukturnih projekata podižemo kvalitet turističke infrastrukture, a samim tim i kvalitet turističke ponude

"Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem otvaranju jednog velikog infrastrukturnog projekta koje je realizovalo Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore u saradnji sa Opštinom Budva. Kao što sami znate odlučili smo se za smanjenjem tekuće potrošnje i da sredstva koja ubiramo od zakupa u zoni Morskog dobra utrošimo u organizaciju infrastrukturnih projekata. Realizacijom infrastrukturnih projekata podižemo kvalitet turističke infrastrukture, a kroz to možemo podići i kvalitet turističke ponude kako Opštine Budva, tako i cijele Crne Gore. Ono što želim da pomenem jeste da su radovi završeni prije početka ljetnje turističke sezone, što nam je jako važno. Vrijednost radova iznosi oko 215.000 eura i da smo sa prvom fazom radova napokon uredili pozadinu plaže Jaz. Plaža Jaz je svakako jedna od najljepših plaža na primorju, a možda čak i na Jadranu i zaslužuje da pored kvalitetne usluge, takođe i mora, ima pozadinu koja je na reprezentativnom nivou. Ovo svakako neće biti jedini projekat koji ćemo realizovati u zoni kojoj upravljamo, takođe neće biti jedini koji ćemo realizovati u Opštini Budva. Očekujemo da u narednih desetak dana realizujemo projekat šetališta u Pržnu. Turizam je jedana od najznačajnihih grana u Crnoj Gori od koje direktno ili indirektno zavisi većina građana i samo kroz ovakve projekte možemo pozvati goste iz godine u godinu da nas posjete", istakao je direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj



Mijatović: Ovo je samo jedan od niza projekata koji su predviđeni Budžetom Opštine Budva

"Svjesni smo koliko je značajan turistički proizvod za našu državu, kao neko ko upravlja ovim prostorom, imamo veliku odgovornost kada je u pitanju uređivanje prostora u zaleđu ovako prelijepe plaže i ovaj prostor ne zaslužuje ništa manje nego ovaj projekat koji smo realizovali u relativnom kratkom roku. Ovo je samo jedan od niza projekata koji su predviđeni Budžetom. Sa ponosom mogu da kažem da dolazim iz ovog grada i da projekti koji su predviđeni za 2022. godinu jako značajni i u pitanju je veliki broj projekata, sa akcentom na budvansku rivijeru. Ispred preduzeća jako smo zadovoljni aktivnostima, kako izvođača, tako i stručnog nadzora koji su nam pomogli da se ova bitna kapitalna investcija realizuje na najbolji mogući način. Napravljena je velika razlika i iskorak u odnosu na stanje koje smo zatekli prije par mjeseci", kazao je rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju, Vukašin Mijatović.



"Želio bih da se zahvalim JP Morsko dobro jer su prepoznali ovaj projekat kao jedan od značajnijih i doprinijeli su da Jaz sada izgleda ljepše i atraktivije za turiste koji dolaze kod nas. Takođe, mještani su zadovoljni projektom koji je napravljen i nadam se da ćemo u budućem periodu imati još bolju saradnju", istakao je predsjednik MZ Jaz, Aleksandar Nikolić.



Plaža Jaz obuhvata prostor istočnog dijela Grbaljskog polja u dužini od 800 metara i prosječne širine od 50 do 70 metara. Projektom je obuhvaćeno šetalište od već postojećeg uređenog dijela do samog kraja plaže u dužini od 226 metara.