21-12-2022

(FOTO+VIDEO) Održana promocija Zmajevog leta- Boža Mršulje

Sinoć je u Budvi održana promocija knjige "Zmajev let", čiji je autor Božo Mršulja, naš sugrađanin, kolega i prijatelj. Na desetine okupljenih poštovalaca Mršuljinog lika i djela, ali i ljubitelja pisane riječi okupilo se kako bi odalo počast autoru koji je preminuo u junu ove godine, ostavivši iza sebe knjigu za koju se može reći da je svjedok jednog vremena.





U okviru promocije govorili su novinar i publicista Ranko Pavićević koji je ujedno i direktor izdavačko novinske kuće Art pres koji imao značajan udio u posticanju Mršuljinog stvaralaštva kao i doprinos tome da knjiga ugleda svjetlost dana.



Na večeri su na emotivan način svoje priče o poznanstvu sa
Mršuljom, kao i sjećanje na njega podijelile i njegove dugogodišnje koleginice i prijateljice, novinarke Jasna Marković i Lidija Bojović.


Lidija Bojović


Jasna Marković

Moderator večeri bio je novinar i kolega Miloš Boreta koji je čitajući odlomke iz knjige "Zmajev let" podsjetio sve prisutne na način na koji je Mršulja pisao i zašto je njegovo pripovijedanje privuklo toliko pažnje.


Foto: Sanja Vilus

Među okupljenima na promociji bile su Mršuljine, supruga Sanja, kolege iz RTV Budva, porodica, kumovi i prijatelji, kao i veliki broj sugrađana, a veče je bilo ispraćeno snažnim emocijama i sjećanjima na prerano preminulog Boža.


Foto: Sanja Vilus

Knjiga "Zmajev let" izašla je u štamparskom izdanju izdavačke kuće "Unireks" iz Podgorice, dok su organizatori večeri bili lokalni javni emiter RTV Budva i novinsko izdavačka kuća Art press.

D.P.