11-12-2021

Franeta: Prva Budva iskazuje punu podršku Vladi premijera Krivokapića

Prava Budva iskazuje punu i nedvosmislenu podršku Vladi premijera Zdravka Krivokapića i njenim ministrima Aleksandru Stijoviću, Milojku Spajiću, Jakovu Milatoviću, Oliveri Injac, Vesni Bratić i ostalima, poručio je predsjednik OO Prave Budva Aleksandar Franeta.


Foto: Prava Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Mi smatramo da inicijativa za izjašnjavanje o nepovjerenju Vladi, koja će se u ponedjeljak naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore, predstavlja još jedan pokušaj da se na vlast vrate oni koji su prethodne tri decenije poharali Crnu Goru.

Prava Crna Gora-Budva u tome neće učestvovati niti podržati oni koji su, za sitnu apanažu, spremni da sarađuju sa Demokratskom partijom socijalista, ne vodeći pritom računa ni o ličnom dostojanstvu, a kamoli o interesima Crne Gore i njenih građana.
DPS i njima bliske partije već godinu unazad na sve moguće načine pokušavaju da sruše prvu demokratski izabranu Vladu Crne Gore, koristeći se pritom najprizemnijim podvalama i lažima o njenum radu, nazivajući je nestručnom, klerikalnom i svetosavskom. Uporno i, gotovo godinu nakon njegovog upokojenja, upiru prstom u blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, kriveći ga jer se za života predano borio i izborio za dostojanstvo crkve, njenih vjernika, ali i svih građana Crne Gore.

Prava Crna Gora-Budva ostaje na braniku demokratskih vrijednosti za koje su se građani Crne Gore izborili na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine.

Aktuelnu Vladu ohrabrujemo da nastavi sa reformama neophodnim za ubrzanje evropskog kursa i ekonomskog oporovka Crne Gore, te da ponovo uspostavi dobre diplomatske odnose sa Srbijom i Rusijom.
Na sve subjekte parlamentarne većina apelujemo da u ponedjeljak paze šta rade i ne dižu ruke sa onima koji su, tokom svog trodecenijskog autokratskog režima, po svim osnovama podijelili crnogorsko drušvo, a od države napravili oazu organizovanog kriminala i korupcije.

Pozivamo ih da konačno pristupe izglasavanju Tužilačkog savjeta i usvoje zakon o porijeklu imovine i projekat Evropa sad, koji će građanima Crne Gore vratiti ekonomsko dostojanstvo.