03-03-2024

IO PES Budva: Puna i nedvosmislena podrška 44. Vladi i PES-u u zajedničkim naporima da unaprijede državu

Inicijalni odbor Pokreta Evropa sad u Budvi želi da izrazi punu i nedvosmislenu podršku 44. Vladi Crne Gore i Pokretu Evropa Sad u zajedničkim naporima da unaprijede državu i ostvare pozitivne promjene u zajednici, navodi se u saopštenju tog političkog subjekta.


Foto: PES

U budvanskom PES-u smatraju da je Vlada Crne Gore pokazala odlučnost i hrabrost u suočavanju sa izazovima i donošenju brojnih odluka u korist svih građana.

"Uspješna realizacija popisa, usvajanje održivog budžeta kojim je bez zaduženja obezbijeđeno povećanje minimalnih penzija na 450 eura, deblokada pravosudnih institucija nakon višegodišnjeg v.d. stanja, te snažna podrška međunarodnih partnera na putu ka Evropskoj uniji, samo su neki od pokazatelja da će Crna Gora radom Vlade koju predvodi Milojko Spajić, postati prosperitetnija i pravednija država u kojoj će svi građani imati jednake šanse za napredak", stoji u saopštenju.

Oni su kazali da je za prvih 100 dana Vlade Budva dobila najsavremeniju mikrobiološku labaratoriju koja će, kako naglašavaju, unaprijediti kontrolu, prevenciju i njegu pacijenata.

"Što je još jedan dokaz da je zdravstvena zaštita domaćeg stanovništva, ali i turista prioritet Ministarstva zdravlja."

Iz PES-a takođe navode da Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine intenzivno ulaže napore da stane na put nelegalnoj gradnji, koja je, kako su ocijenili, godinama unazad devastirala mediteranski izgled opštine Budva.

"Uprkos svemu, sigurni smo da će Budva kao okosnica crnogorskog turizma i generator najvećeg prihoda od ove djelatnosti u Crnoj Gori, dobiti podršku 44. Vlade kada su u pitanju novi infrastrukturni projekti koji će unaprijediti ponudu grada i olakšati boravak turista i život mještana. Ovdje mislimo na izgradnju zaobilaznice iznad Budve, šetališta na pojasu od Budve do Rafailovića, kao i šetališta u Petrovcu, izgradnju novih obrazovno vaspitnih institucija kao i prijeko potrebnih parking mijesta", zaključuje se u saopštenju.